Stagiair Sven van Keeken over zijn stageplaats bij Keep It Cool

1. Vertel wat over jezelf: Wie ben je, hoe oud ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Sven van Keeken en ik ben 17 jaar oud.

Ik ben eerstejaars student aan het CIOS in Sittard en daarnaast houd ik mij bezig met het beter worden als keeper in de zaal waar ik momenteel actief ben.

2. Ben je zelf keep(st)er, zo ja waar?

Ik speel momenteel bij ZVV de Keelkampers in het 1ste en het 3de.

3. Wie is je keepersidool en waarom is dit jouw idool?

Mijn keepersidool is Jasper cillessen, want hij geeft nooit op wanneer het even niet lukt en blijft elke keer werken om toch zijn doel te bereiken.

4. Heb je een favoriet keepers(kleding/handschoenen) merk, zo ja: welk merk is dit en waarom?

Ik heb een aantal merken die ik fijn vind, merken zoals Ulhsport, Adidas en Nike.

Als het gaat om handschoenen keep ik liefste met Elite Sport handschoenen. Deze zijn slijt vast en hebben veel grip voor een heel seizoen, waardoor ik in de zaal niet snel nieuwe handschoenen hoef te halen.

5. Wat is jouw hoogtepunt op het gebied van voetbal?

Mijn voetbalhoogtepunt is toch wel het behalen van het Nationaalkampioenschap zaalvoetbal. Dat was een hele ervaring! De eerste keer dat ik het als keeper meemaakte en we haalden gelijk de finale door in de halve finale de penaltys te winnen. Uiteindelijk heb ik er drie gebroken ribben aan overgehouden, maar door de adrenaline van de finale heb ik de wedstrijd wel uit kunnen keepen!

6. Heb je ook zo’n dieptepunt?

Ik heb ook een seizoen gehad waarin alles mislukte. Gelukkig ben ik toen hard blijven werken en ondanks dat het lang duurde (ik dacht ook wel eens aan stoppen met keepen) haalde ik mijn niveau na een tijdje toch weer omhoog.

7. Waarom heb je gekozen voor een stageplaats bij Keep It Cool?

Keep It Cool sprak mij uiteraard aan omdat ik van keepen houd. Ook heb ik veel keeperstrainingen meegemaakt en daar heb ik altijd veel plezier in beleefd en van geleerd. Ik ben zelfs in Spanje op keepers kampen geweest!

8. Hoe bevalt je stage tot nu toe? Vertel ook wat je er leuk of juist niet leuk aan vindt.

Mijn stage bevalt goed. Het is een leuke en leerzame stage. Het eerste doel als trainer is natuurlijk de keepers/keepsters beter maken en dan motiveert het jezelf nog meer als je iedereen hard ziet werken om beter te worden.

9. Wat is jouw doelstelling binnen de voetbalwereld. Waar sta jij over 5 jaar?

Hopelijk speel ik over 5 jaar op het hoogste niveau in de zaal. Dat is echt mijn einddoel. Ik ben al goed op weg maar het is nog een lange weg en er is nog veel te leren om daar te komen.

10. Welke tip wil je de beginnende keep(st)ers meegeven, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen als keep(st)er
Geef nooit op als het even niet mee zit. Werk dan gewoon heel hard, dan zul je zien dat het uiteindelijk wel lukt. Geloof in jezelf en vertrouw op jezelf!