Video’s

Keeperstraining Trainingskamp MBC ’13 | Portugal 2018


Keepersvolley 3v3: Creëren van overtal

Samen werken in een team, ook voor keepers van uiterst belang. Inzicht krijgen in wat er gebeurd in het spel, een goede positie kiezen in het veld, teamgenoten coachen om (doel)punten tegen te voorkomen en snel omschakelen na heroveren van het balbezit om een succesvolle vervolgactie te maken en de eigen scoringskans zo groot mogelijk te maken. Alles komt terug in het spel Keepersvolley.

Spelregels:
– Scoren door de bal te laten stuiteren op de helft van de tegenstander, met behulp van een onderhandse worp.
– Er mag niet worden gelopen met de bal.
– Na het scoren van een punt, moet de maker van het punt een hoedje in de teamkleur ophalen achter het veld van de tegenstander en meenemen naar zijn eigen achterlijn om vervolgens het hoedje daar neer te leggen (meteen een duidelijk scorebord). Daarna mag de keeper weer het veld in.


360° Tchoukbal 3v3: Creëren van overtal

Verbeteren van inzicht, communicatie en vaardigheden met en zonder bal van de keepers in een leuk, uitdagend spel: 360° Tchoukbal met creëren van een overtal door middel van het verplaatsen van eigen teamhoedjes na het scoren van een punt.

Spelregels:
– Scoren door middel van de bal via de tchouk op de grond te laten stuiteren binnen het veld. (eigen team mag de bal niet aanraken of tegenstanders hinderen na een worp in de tchouk)
– Scoren telt niet in het vierkant om de tchouk.
– Scoren telt alleen wanneer de rand van de tchouk niet geraakt wordt.
– Bij het overspelen (dus zonder in de tchouk te gooien) mag de bal niet worden onderschept door de tegenpartij.
– Na het scoren van een punt, moet de maker van het punt een hoedje in de teamkleur ophalen en buiten om het veld aan de overkant neerleggen (dit creëert een 3v2 overtal voor het team dat net een punt tegen heeft gekregen).


Keepersvolley 1v1: King of the Court

Wie is het langste aan de macht als koning? Een leuke, uitdagende spelvorm, om de keeperstraining mee af te sluiten, waarbij het positie kiezen, gericht spelen en omschakelen tussen aanvallen en verdedigen centraal staat.

Spelregels:
– 1 koning op het koningsveld, probeert steeds het punt te winnen om zo lang mogelijk koning te blijven.
– 5 uitdagers met ieder één bal, proberen om beurten te koning van zijn troon te stoten door het punt van de koning te winnen.
– Bij ieder punt wordt opnieuw voor de koningsplek gespeeld en de winnaar van het punt wordt of blijft koning.
– Punten worden gemaakt door de bal binnen het vak van de tegenstander te laten stuiteren, ook wanneer de tegenstander de bal loslaat en de bal binnen of buiten het vak stuitert en wanneer de tegenstander uitgooit is het punt gespeeld.


Keepersstrijd: 1v1 met Reboundkoning